· Bakırda bekletilen su hiçbir zaman bozulmaz ve tazeliğini korur.
· Bakır oligodinamik olarak bilinir. Bu sayede bakterileri öldürebilme özelliğine sahiptir. Özellikle e. coli ve s. aureus adlı oldukça yaygın olan ve insanlarda çeşitli hastalıklara sebep olan bakterilere karşı oldukça etkilidir.
· Yukarıdaki özelliğinden dolayı aynı zamanda bakır, suyu sterilize eder. Hatta bakır kaplar sanitasyon sistemleri gelişmemiş ülkelerde suyu sterilize etmek amacıyla da kullanılır.
· Beynimiz, verileri ileten sinir taşıyıcıları ile görevini yerine getirir. Bu iletkenler miyelin adı verilen ve beyindeki nöron akışını hızlandıran bir maddeyle kaplıdır. Bakır, bu akışları hızlandırmaya yardımcı olarak beynimizdeki veri alışverişini hızlandırır ve etkili düşünmemizi sağlar.
· Vücuttaki bakır seviyesinin eksikliği tiroid bezlerinin düzenli çalışmasını engeller ancak bakır, tiroid bezinin fonksiyonlarını yerine getirmesi için ihtiyaç duyduğu önemli minerallere sahiptir.
· Bakır bardaktan su içildiği zaman vücuttaki olası mineral eksikliği önemli ölçülerde giderilir ve salgı bezinin fonksiyonları düzenli bir hale gelir.
· Bakır kapların suya pozitif elektrik yükleme özelliği vardır ve bu pozitif elektrik vücudun sinirsel anlamda dengelenmesini sağlar.
· Bakırın özelliğini alan su, içildiğinde kireçlenme ve romatizma gibi eklem ağrılarını hafifletme özelliği de bulunur.
· Cildinizi temizleyip yeniler.
· Melanin vücudu koruyup ciltteki yaraların daha hızlı iyileşmesini sağlar, akne ve kızarıklıkların önüne geçer. Melanin üretimi açısından oldukça etkili olan bakır, bu maddenin oluşmasını sağlar.